Tort Pomarańczowy z kremem czekoladowym



Cześć!
Tort bez glutenu/nabiału
Ponieważ było sporo pytań, to podaję, jak zrobiłem ostatni tort na imprezę :) Jest prosty, ciasto nie opada, jak biszkopt, jest fajne, mokre, po prostu pyszny torcik :)
Będzie wersja mocno p
omarańczowa, oraz mega słodka. Także jak ktoś jest na niskich węglach, to po prostu nie dodaje daktyli i miodu do ciasta. Chociaż, jeśli ktoś ma na tyle silną wolę, że zje tylko jeden mały kawałek, to resztę posiłków w ciągu dnia można zrobić bez węgli i będzie dobrze :)

Czas wykonania:



Składniki:

Ciasto:
Krem czekoladowy 
Wykonanie: 
i teraz taka sprawa, jeśli ktoś ma dwie takie same blachy - tortownice, to niech sobie sprawdzi, czy one na raz się zmieszczą do piekarnika i czy da się zamknąć drzwiczki. Ja tak miałem, dlatego jedną partię zrobiłem podwójnie, jeśli komuś się nie mieści, lub ma tylko jedną blachę - tortownicę, to robi ciasto trzy razy i trzy razy piecze, szybko idzie, więc bez stresu :)).Jedziemy dalej
Krem czekoladowy:

Składamy tort: 

Upieczone placki 


Składamy, obsmarowujemy kremem tort

Etykiety: